tirsdag 28. april 2009

Mot nord og øst og lange lyse kvelder !!!!

Det er rart det, at vi alltid finner på noe å se frem til. Nå har jeg de tre siste årene stort sett gått barbeint og i kortbukser. Døgnet har vært delt i to;- den lyse og den mørke delen, hvor 12 timer er tildelt hver del. Det er sjelden man er våken etter kl 2100. Og morgenstunden i cockpiten starter en gang mellom 0600 og 0700.

Her går vi da, 3 fornøyde østfoldinger; barbeinte, brunsvidde og sunne, kun iført kortbukse fulle av forventninger om å seile mot de lyse lange sommerkveldene i nord. På veien dit skal vi ikle oss sokker, lue på nattevaktene, langt tungt sjøtøy som holder sjøsprøyten ute, superundertøy og lange bukser og ikke å forglemme fleecegensere. Den store tunge varme dyna må og finnes fram ! Dette må da være baksiden av de lange lyse sommernettene i nord.

Nå har vi kosa oss i den karibiske øyrekka fra syd til nord i to måneder. Vi ligger nå på Antigua en gammel engelsk koloni hvor bla Lord Nelson lå med sin flåte på den tiden England og Frankrike kjempet om herredømmet på havet.

Villvind er stort sett sjøklar og det gjenstår litt innkjøp av ferskvarer før vi kaster loss lørdag den 2.mai med kurs for Azorene. Over dit er det ca 2100nm og jeg håper vi er over på 16-18 dager. Neste gang du hører fra oss vil vi være på Azorene, engang i slutten av mai.


Mange hilsner fra Hans, Dag og Terje,- alle østfoldinger så gode som noen !