fredag 2. mai 2008

I startgropa mot tropene nok en gang!










Hei alle som følger med!


Etter en vinter hjemme er skipperen igjen tilbake på New Zealand for å klargjøra skuta for nye seilaser. Det er en heftig flyreise på 27 timer fra Oslo til Auckland samt at man mister en dag pga datolinjekryssingen. Etter noen dager hadde jeg booket plass på verftet "Dockland 5" og ble stående på land i 10 dager. Båten så ut til å ha fått pels , et 5-8 cm tykt groelag som det tok 3 timer med høytrykkspylern å få fjernet. I tillergg var alle sinkanodene spist opp.






Ny sprayhood er kommet på plass og er blitt vellykket. Nå på mandag den 5.mai kommer Svein Torvaldsen ombord. Svein var også med mellom Lisboa, Madeira og Kanariøyene for snart to år siden. I løpet av den uka skal vi proviantere og forhåpentligvis komme oss av gårde nordover mot tropiske farvann. Det er høst her nå , kjølig om natta men kortbuksevær på dagtid. Vi planlegger å besøke New Caledonia og Vanuatu før vi går rett vestover til Cairns på Australias nordøstkyst. Det er ca 1100 nm omtrent nordover og deretter 800nm vest.





Det er oppbruddsstemning i byen her. I samtlige båter gjøres forberedelser til neste etappe. Neste etappe er svært forskellig: Noen går som oss til Australia og gjennom Torresstredet, andre til Stillehavsøyene i nord for så å returnere tilNZ etter endt sesong, noen drar til Japan, andre til Hawai, noen drar til Chile og atter andre til Påskeøya.




Det er alltid hyggelig sosialisering på gang. På bildet over ser du Sverre Erik i Vagabond Virgin, Tove fra Xanadu av Bodø og Eivind og Heidi i Empire.




Villvind er klar for nye havkryss, alt er i orden, det meste er ettersett og kontrollert og vi ønsker oss naturligvis god og rom bør nord-nordvestover. Følg med å ha det bra så lenge.



Skipperen!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Terje!
Følger med deg og Villvind på den videre turen. Flott at skuta er klar for nye mål. Lise og jeg har vært på "treningsleir" i Nice fra mandag til lørdag. Må trene for å holde ut i varmen - den hadde nemlig kommet slik at vi også fikk testet strandlivet. Sjekket selvfølgelig også havnene. God tur - gleder meg til å mønstre på i Cape Town.
Hans A

Anonym sa...

Hei Hans ! her er det nå sånn passe friskt dynetemp om natta og kortbuksevær om dagen. Men 3-4 døgn seilas nordpover bringer oss inn i tropene og behagelige temperaturer igjen. Nå er vi seilklare og det ser ut som vi får et værvindu til søndag. Her nede dreier jo vinden motsatt av den nordlige halvkule så man må holde tunga rett i munnen. Ellers er4 alt ok. Ha en hyggelig vår og sommer og hils lise så mye. Terje

Anonym sa...

Hallo skipper terje. Nå har jeg sett på mats som spiller i Oslo med Elisabeth Carew, på netttet, og bilder med Balder som smiler så farmor smelter.Det er fantastisk for-sommer på Jeløy, og nå er det flott fordi vi har hatt det mørkt i vinter. Sånn er det her på berget.Vært på tur med elever på Tune Tek., traff Hans. Skal hilse.Forøvrig hadde elevene det supert når de kunne boltre seg m aktivitet, slippe og sitte stille.Dere er vel snart i farta.Alt godt.Hils Svein. Klemmer.

Anonym sa...

Hei Terje.
Fint å høre at alt var bra med båt og venner da du kom tilbake til NZ.
Tenker det var godt å sette sjøbein igjen. Her er alt bare vel, vi er klare for Paristur til helga, der er det visstnok sommertemperatur også. Den har ikke helt inntatt Ålesund ennå, selv om været er OK. Karen trives godt i Ålesund med spennende jobb, Lars trives enda bedre i Stavanger med sine studier, er i sitt ess når han får lage film som han gjør det meste av tiden! Og Jørgen er snart klar for "lappen".
Ha det godt Terje, fint å følge deg på ferden!
Klem fra søster i Ålesund

Anonym sa...

Hei pappa.

Håper du har det bra. Kan melde at ditt barnebarn er oppslukt i båten du bygde til han. Vi satser på at han får nok seilerfaring av å gynge i stua til at han kan låne båten din og ta med seg noen damer på tur når du kommer hjem neste sommer.

Kos deg masse.

Truls

Anonym sa...

Hei Terje. Moro å følge med deg på nettet igjen! Her hjemme har vi hatt sommertemperaturer i flere uker. Skuta vår er på sjøen, men det har blitt lite seiling så langt, dessverre. Men med to måneders sommerseilas i sikte er det litt lettere å "ofre" helger til andre gjøremål som jo står i kø på denne tiden av året. Vi var på Elses "paradis" i pinsen, dvs. Eikanger nord for Bergen: Vakker natur, frodig og sommervær der også!! Da er Vestlandet herlig. Ønsker deg god bør og seilas samt god 17. mai - husk stenene i cockpit som i fjor til minne om samlings-steinen i Nesparken - vi stiller opp og møter sikkert "dronninga". Hilsen Hans

Anonym sa...

Hei Terje!
17.mai om en halv time .. og da tenker jeg på deg, venner, Lysverket, fjellet i Nesparken, vin på kafe, vennetreff - en strålende dag hvor du nok en gang mangler .. 2 åpr siden vi satt på cake Paris etter barnetoget .. det er noe som mangler når dum er borte - men vet at du har det bra der du er.. alt vel ehr i vårlandet - vakkert.. Pinsetur med Berit og Torill til Larvik på jenters vis - veldig bra .. og i morgen er det 17.mai hos Torill & jan .. slikt er bra ! krydder i hverdagen .. alt vel her ! hurra ! Stor klem fra hanne ..
antar at du feirer "midtfjords"

Anonym sa...

Hei..
akk ja sånn går det når man skriver i vei og ikke leser korrektur! men antar at du skjønner budskapet: tenker på deg - og masse hilsener fra oss - Harald og meg !

Anonym sa...

Hei Terje,
Godt å se at du er i støtet og i gang med stadig nye eventyr. Har ikke vært så flittig på bloggen din i det siste, men tenkte at jeg måtte informere om at NÅ HAR OGSÅ DENNE GAMLE MANNEN KJØPT SEILBÅT! Bavaria 38-3 (2004-modell registrert i 2005). Og for tida jobber vi med å bli litt bedre kjent med hverandre. Skal på kurs i kveld: 4 grader og regn. Men snøen har gått.
Og du får ha godt tur videre i allehånde tropiske farvann.

Kjell Atle

Anonym sa...

honbymHei Terje.

Her kommer en liten hilsen fra en regntung dag i Moss. Berit har stått på for å få alt klar til avreisen i morgen,og du gleder deg vel vilt til å få kona ombord. Men jeg må advare deg, du har fått ordentlig konkuranse fra en annen
mannlig person. Balder står veldig høyt i kurs, så avskjed fra ham er vanskelig. Ønsker dere en herlig ferie i Australia, dere opplever nå det jeg ønsket for 40 år siden.

Stor klem fra svigerinne Karin