søndag 31. august 2008

VILLVIND PAA COCOS KEELING

Cocos Keeling !

Midt i det indiske hav ligger Cocos Keeling. 2000 nautiske mil vest fra Australia og 3000 natiske mil oest for Madagaskar. Australsk territorium. En atoll omkring ca 5 nm i diameter og en bosetning paa 2 av oyene og totalt bebodd av ca 600 mennesker.

Vi er naa kommet vel fram til Cocos Keeling etter noyaktig 14 dager fra Darwin. Vi hadde en straalende overseiling med forhold omtrent som de vi hadde fra Cape York til Darwin.

Vi hadde et lite uhell i 3 dognet ut fra Darwin. Styrevaijeren til roret roek. Vi loeste det ved at autopiloten overtok styringen. Vi demonterte hele styresystemet med pidestall og elekronikk. Tok ny vajer fra rekka langs baaten. Satte alt sammen igjen og na er alt som nytt. Cockpiten saa ut som et lite mekanisk verksted. Vi startet paa reperasjonen den 4 dagen kl 0800 og kl 1700 paa ettermiddagen var alt iorden igjen.

Cocos Keeling er et helt fantastisk sted. En nydelig ankringsplass bak en palmeoy, Masse vennligsinnet hai i vannet store rokker og masse skilpadder. Vi blir her en 10 dagers tid foer vi fortsetter til Chagos. Der er det ikke noe mail samband saa du hoerer ikke noe fra oss foer midten av oktober naar vi ankommer Nosy Bee paa Madagaskar.

Ha det bra saa lenge !

Mange hilsner fra Sindre og Terje ombord i Villvind

10 kommentarer:

Anonym sa...

Flott, Terje! Godt å høre fra dere! Kos dere nå og god tur videre!
Harald

Anonym sa...

Hei Terje, fint å høre at alt går bra. Ja du blir vel en skikkelig "Petter Smart" innen du er hjemme igjen! Kanskje en idè for videre "karriere"?
Alt vel her hjemme også, gleder meg til å følge dere videre!
Klem fra søster

Anonym sa...

Hei igjen!
Artig å høre fra Villvind igjen. Hadde trodd at vi måtte vente til nærmere jul. I dag fikk vi bekreftelse på leie av 2 stk katamaran /Lavezzi 40 fra Martinque fra 30.3 til 13.4. Dette blir 14-dagersbesøket med hele familien på plass både for Dag og meg. Flybilletter er også i orden. Gleder oss!!
God tur videre!
Hans A

Anonym sa...

Hei Leif Sindre!
Godt å høre at dere er kommet vel fram til Cocos! Vi har ventet spent på å høre fra dere. Regner med at dere koser dere glugg på øya. Alt vel i gamlelandet, på Hidra er vi godt i gang med båthuset,- det blir kjempefint!
God tur videre! Hils skipperen!
Mange klemmer fra mor og far

Anonym sa...

Fjellet i Øyer var svært vakkert, og spesielt når en ikke har vært der siden påske.morgen-kaffen i øst-veggen, frost på natten og 20+ på dagen. DEiilig, en skulle i alle fall være pensjonist på mandager og fredager. God seilas videre! Take care! Klemmer Berit

Anonym sa...

Hei Skipper, spennende å følge seilasen! Vi er tilbake etter vår "korte langtur" Sør-Sverige rundt. Siden 4. august (sist kommentar): Gøta Kanal ble en artig og annerledes opplevelse - 58 sluser fra Søderkøping til Vänern - et imponerende byggverk! Etter mange besøk på museer, slott og borger har vi blitt bedre kjent med svensk historie og kultur som har imponert oss - Sverige var jo en skikkelig stormakt noen århunder tilbake! Det gjorde veldig godt å komme ut i salt sjø igjen ved Gøteborg og nyte "vår" vakre kyst hjem: Godt at vi har en av verdens flotteste skjærgårder rett utenfor stuedøra!
Etter åtte uker på sjøen var det ikke så farlig å begynne på hverdagen igjen, men "drømmeseilas" på Villvinds blogg gjør særs godt allikevel!
God seilas videre!!

Else og Hans

Anonym sa...

godt at du kan mekke..alt ordner seg for snille gutter ser det ut til. Berit fortalte fra sommerturen...herlig
Kathrine

Anonym sa...

Hei Villvind.

Artig å lese bloggen å få vite at mannskap og båt har det bra tross noen problemer. Det pirrer tankene mine nå som tiden nærmer seg og jeg skal mønstre på..........Riktig god seilas videre. Matros Dag

Anonym sa...

Hei Terje (og resten av Villvind)! Høres ut som om dere har hatt en spennende seilas til Cocos. Så heldig at dere har reservedeler ferdig montert på båten! :)
Vi er i Malaysia, veldig spent på om Xanadu og Vagabond rekker å komme hit før vi drar videre opp gjennom Malaccastredet.
Masse klemmer fra Inga og Johan på Adriatica!
www.adriatica.wordpress.com

Anonym sa...

Heia Terje; Snart kommer Harald nedover (ser jeg av hans epostsvarer). Når dere først er på de kanter, så sjekk ut billetter til fotball-WM.Kos dere. Thor M