lørdag 30. mai 2009

AZORENE


Horta, mai 2009

Etter 20 døgn og 2700 nm ankom vi Horta på Azorene den 22.mai. På kaia stod Hans Blom som hadde ankommet med fly 45 minutter før Villvind klappet til kai. Overfarten gav ikke mye vind. Vi kjørte motor i 3 døgn, hadde en kuling midt i nesa i 3 dager, spjæret en søm i storseilet midveis som hemmet fremdriften vår noe. Men alt gikk uten øvrige viderverdigheter.

(3 generasjoner badeengler på Martinique)

I Karibien hadde vi ikke sett en eneste norsk båt. Her er det nå ca 15 av dem, alle på vei hjem fra et års rundtur i Nord - Atlanteren.

Villvind har nå et strekk på ca 1300 nm opp til Falmouth, hvorfra det stort sett er dagseilaser hele veien hjem. Skipper og båt blir i England en 3 ukers tid med besøk bl.a i Oxford hvor Truls og Karoline bor.

Fra Azorene blir vi 4 ombord, med Hans Blom som nypåmønstret 4.-mann. Det kan se ut som vi får en brukbar værmelding i begynnelsen av neste uke (1.-2.juni) . Vi får vente å se,- det endrer seg fort.

Mange hilsner fra

Terje, Dag, Hans (Blom) og Hans (Aker).

3 kommentarer:

Anonym sa...

Snart hjemme!
"Maia" ligger på Svenner
i strålende pinse-vær.
Kos dere på Azorene!
God seilas hjemover.
Kanskje vi sees i Danmark?
Tone & Svein

Seiling med Pierina III sa...

Flott, Terje! Hva med hjemlengselen? Ønsker båt og mannskap en god tur videre! Jeg drar 14.ds sydover, Kiel 6.7, og Paris 15.8. Deretter østover og via kanalene til Middelhavet i løpet av høsten! Sees til jul!!
Harald

Turid Nordmo sa...

Hei Terje!
Lenge siden kommentar fra meg nå.Skulle så gjerne vært på brygga i Moss og tatt deg imot 2.august, men er da selv på seiltur.Flott bilde av Truls, Balder og deg som pryder 1.siden :)Gleder meg til en kveld sammen med deg og Berit i løpet av høsten! Klem fra Turid (Kr.er nå ved Wales på vei mot Spania som du vet) Kos deg i England, og god tur hjem!!!